Voormalig jeugdspeler Anderlecht debuteert in Serie A

DONDERDAG, 2 DECEMBER 2021, 11:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De 21-jarige Jakub Kiwior maakte gisteren zijn debuut in de Serie A. De Poolse verdediger speelde met Spezia de hele wedstrijd tegen Inter Milaan. Kiwior arriveerde in 2016 als 16-jarig toptalent bij Anderlecht, maar kon het er niet waarmaken. 

Kiwior kwam bij Anderlecht terecht dankzij Michel Thiry, destijds ook de manager van Marcin Wasilewski. Al op 15-jarige leeftijd kwam hij stage lopen bij Anderlehct en in de zomer van 2016 tekende hij een contract voor drie jaar. Kiwior kwam over van de Poolse derdeklasser GKS Tychy. In de zomer van 2017 mocht hij van Rene Weiler zelfs even meetrainen met de A-kern.

Zich doorzetten bij Anderlecht lukte echter niet in in januari 2019 verliet Kiwior paars-wit voor de Slowaakse eersteklasser Podbrezova. Hij veroverde er meteen een basisplaats en na een half jaar verkaste hij naar Zilina. Afgelopen zomer betaalde Spezia 1,5 miljoen euro om hem naar de Serie A te lokken. 

Daar zat hij tot nu toe steeds op de bank, maar gisteren kreeg hij zijn eerste speelminuten. Op bezoek bij Inter Milaan stond Kiwior, die ook een vaste waarde is bij de Poolse U21, de hele partij centraal achterin. Spezia verloor met 2-0 en Kiwior veroorzaakte een strafschop na handspel. In de pers kreeg hij lof voor een geweldige intercecptie die Correa het scoren belette, maar de naïeve manier waarop hij een strafschop veroorzaakte verpeste zijn debuut, klinkt het. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.