Anderlecht buigt dubbele achterstand om

ZATERDAG, 26 NOVEMBER 2011, 21:09 - Sporzafanaat

Anderlecht blijft na een 2-3 zege bij Zulte Waregem leider in de Jupiler Pro League. Toch zag het er lang benard uit voor paars-wit met een 2-0 achterstand na de rust, maar in amper vijf minuten zette Anderlecht alles nog recht.

In de eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren aan beide zijden. Anderlecht had het meeste balbezit maar deed daar (te) weinig mee. Zulte kon enkel dreigen op vrijschoppen van Maréval en De Fauw.

Anderlecht kwam scherper uit de kleedkamers en Bossut moest redding brengen op een kopbal van Jovanovic. Maar het was Essevee dat tegen de gang van het spel op voorsprong kwam. Een schot van Serwy belandde via het been van Wasilewski in doel. Meteen daarna liet Chevalier de kans liggen om er 2-0 van te maken.

De dubbele achterstand kwam er alsnog door een zware blunder van Silvio Proto. De doelman liet een flauw schotje van Chevalier door zijn handen glippen. De wedstrijd leek gespeeld, maar toen Wasilewski een uittrap van Proto kon binnenkoppen ging het ineens razendsnel. Tom De Sutter, ingevallen voor Marecek, maakte binnen de vijf minuten nog twee doelpunten. In de extra tijd kreeg een gefrustreerde Zulte-speler Sivakov nog een tweede geel kaart en dus rood.

Uitslag: 2-3
Doelpunten: 55' Serwy (1-0), 66' Chevalier (2-0), 84' Wasilewski (2-1), 86' De Sutter (2-2), 88' De Sutter (2-3)

Geel: 27' Safari, 32' Suarez, 52' Canesin, 59' Sivakov, 63' D'Haene, 90+1' De Fauw
Rood: 90+2 Sivakov (2x geel)

Zulte Waregem: Bossut, D'Haene, De Fauw, Colpaert, Mareval, Skulasson (90' Trajkovski), Harmalainen, Sivakov, Serwy, Rossini (40' Naessens), Chevalier
Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari, Gillet, Kljestan, Marecek (68' De Sutter), Canesin (79' Badibanga), Jovanovic, Suarez (89' Kanu)

Scheidsrechter: Christof Dierick
Stadion: Regenboogstadion