Geeft Jacobs Marecek een nieuwe kans?

ZATERDAG, 26 NOVEMBER 2011, 15:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een flauwe prestatie tegen Cercle Brugge begon Lukas Marecek vorige week op de bank. Tegen Zulte Waregem vist Jacobs de verdedigende middenvelder mogelijk terug op. "Lukas was volledig verrast door zijn invallersstatuut."


"Ik heb een gesprek gehad met Marecek, nadat hij tegen STVV opnieuw naar de bank was verwezen", aldus Jacobs in Het Laatste Nieuws. "Hij ging er een beetje te makkelijk vanuit dat hij door het wegvallen van Biglia gewoon diens vervanger zou zijn. Dat is dus niet het geval. Je mag beide spelers trouwens niet vergelijken."

Met Badibanga in plaats van Marecek speelde Anderlecht tegen STVV wel erg offensief. "Zo'n opstelling kan in elke wedstrijd als iederéén zijn taken uitvoert bij balbezit én bij balverlies", vindt Jacobs. Al beseft hij wel dat hij zo Gillet zijn kwaliteiten niet ten volle benut.

"Maar Guillaume heeft enorm aan maturiteit gewonnen. Dat heeft hij tegen STVV bewezen door zijn nieuwe rol meer centraal meteen op te pikken. Helemaal nieuw is die rol niet voor Gillet. Vergeet niet dat men een paar jaar geleden over de gouden driehoek met Biglia, Polak en Gillet."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.