Broos beste Anderlecht-trainer ooit

WOENSDAG, 23 NOVEMBER 2011, 12:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs coachte zondag zijn 150e wedstrijd voor Anderlecht en komt zo in de top drie aller tijden terecht. De succesrijkste trainer die Anderlecht ooit had, was echter Hugo Broos. Hij haalde 76,63 % van de mogelijke punten.


In het klassement van het aantal wedstrijden moet Jacobs enkel nog William 'Bill' Gormlie (284) en Pierre Sinibaldi (236) laten voorgaan. Deze twee kenden grote successen met Anderlecht, maar blijken toch niet de coaches te zijn die de het meeste punten scoorde. Dat is Hugo Broos. Tussen juli 2002 tot februari 2005 won hij maar liefst 76,63 procent van de te pakken punten.

"Wist ik niet", zo klinkt het verbaast wanneer Het Laatste Nieuws hem hiermee confronteert. "Een paar weken terug werd me gezegd dat ik ook de beste cijfers haalde bij Club Brugge: als dat waar is, heb ik het toch zo slecht niet gedaan. Dat zal wel de buitenwereld wel verbazen, want ik had in België toch niet de naam de beste coach te zijn."

Met Anderlecht werd Broos in 2004 kampioen, maar goed een half jaar later werd hij ontslagen. "Als ik de zaak nu bekijk, dan had ik na die titel moeten weggaan. Ik had misschien wat slimmer moeten zijn en gezegd hebben: ik heb er alles uitgehaald. Het heeft het bestuur van Anderlecht nadien wel doen inzien dat ze hun trainer meer moesten steunen, dat ze te snel de hakbijl op het hoofd van de coach lieten vallen. Ariël Jacobs heeft dat ondervonden."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.