Type-elftal is nog niet voor meteen

DONDERDAG, 29 JULI 2021, 16:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS RSC Anderlecht verplaatst zich zaterdag richting Eupen. Vincent Kompany is duidelijk, de eerste prioriteit is winnen, de manier waarop is momenteel niet belangrijk. De coach gaf ook nog mee dat het verlies tegen Union er zwaar ingehakt heeft bij zijn ploeg. 

"Bij elke club laat men de hoofden hangen bij verlies, hier was ook de ontgoocheling groot. Daarom alleen al moeten we zaterdag winnen, we hebben iets recht te zetten. Bij winst winnen we ook wat meer tijd om te groeien", zegt Kompany.

De coach heeft het al vaak gehad over automatismen in de ploeg. "Een type-elftal zal nog niet voor meteen zijn, we moeten terug herbeginnen na de transferperiode. Daarom kiezen we er nu voor om ervaren spelers langer aan ons te binden en weg te blijven van de huurmarkt. Huren kan nog, maar enkel als het om uitzonderlijke talenten gaat zoals Lukas Nmecha."

Eupen

De Panda's maakten het Club Brugge knap lastig, Kompany weet dus wat zijn ploeg te wachten staat. "Door die wedstrijd tegen Club Brugge heeft Eupen alleen maar meer vertrouwen getankt. We treffen dus een ploeg die nog gemotiveerder zal zijn om het tegen ons op te nemen. Wij moeten nu vooral vanuit ons eigen voetbal denken. Iedereen moet er elk voor zich staan en op niveau zijn. Wat er op het einde op het scorebord staat is het belangrijkste. Drie punten meenemen naar Brussel waar we dan kunnen blijven verder werken en groeien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.