Kanu wil zich verzoenen met Anderlecht-fans

ZATERDAG, 19 NOVEMBER 2011, 10:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen STVV ontbreekt hij door een enkelblessure, maar de komende weken wil Kanu zich opnieuw verzoenen met het Anderlecht-publiek. Bij zijn laatste optredens werd hij vaak uitgefloten en daar zit hij erg mee in.


Onder meer in de verloren bekermatch tegen Rupel Boom keerden de fans zich tegen Kanu. "Ik werd toen ook als eerste vervangen. Ik heb me achteraf afgevraagd of ik dan zo'n slechte match heb gespeeld. Ik heb toen een paar foute passes gegeven, maar de ploeg kampte die dag als geheel met een probleem", aldus Kanu in Het Laatste Nieuws.

Volgens Kanu ligt de oorzaak van zijn slechte relatie met de supporters bij een accident vorig seizoen. "Toen ik op Westerlo een corner nam, scholden een paar fans me uit voor 'fils de pute'. Daarop maakte ik met de arm een wegwerpgebaar, waarop het hele Anderlechtvak reageerde. Sindsdien lig ik onder vuur. Ik had dat gebaar niet moeten maken, noem het een jeugdzonde. Ik wil de fans openlijk mijn excuses aanbieden."

Sommige fans ergeren zich echter ook aan de nonchalant ogende speelstijl van de Braziliaan. "Ik maak het soms te ingewikkeld", zo beseft hij. "Maar ik werk daaraan. Ik moet simpeler spelen en het spel sneller maken. Maar ik ben een technische speler. Als ik geen dribbels meer mag doen, ben ik mezelf niet meer. Ik denk ook dat het publiek wel van technische hoogstandjes houdt."

Transfer

De voorbije zomer werd Kanu even gelinkt aan een transfer naar Duitsland, maar hij wil niet weg uit Anderlecht. "Er is veel offensieve concurrentie bijgekomen vorige zomer, maar ik werk hard op training en ik ben ervan overtuigd dat ik vroeg of laat weer een kans zal krijgen."

"Ik speel misschien niet vaak in de competitie, maar in belangrijke Europese matchen zoals in Bursa en Moskou denk ik dat ik wel aan de verwachtingen voldeed, ondanks mijn gebrek aan matchritme."

Mbokani

Intussen is Kanu ook geworden tot één van de beste vrienden van Dieumerci Mbokani. "Dieu heeft destijds wat Portugees geleerd van Dante en De Camargo, ik spreek wat Frans, maar we hebben vooral hetzelfde gevoel voor humor", vertelt hij. "Daarmee heb ik Dieu ook geholpen na het drama met zijn zoontje. Na het seizoen gaat hij met mij naar Brazilië."

En Kanu heeft nog meer goed nieuws. "Ik ga volgende maand trouwen. Irlanda en ik zijn al tweeënhalf jaar samen. We hebben een dochtertje, Iandara, en een zoontje, Kanu Ruan. Het is tijd om alles te normaliseren."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.