Veldverwarming Anderlecht staat al aan

WOENSDAG, 16 NOVEMBER 2011, 09:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de winter er aan komt, wordt het bang afwachten of alle wedstrijden kunnen doorgaan zoals gepland. In tegenstelling tot vorig jaar kunnen afgelaste matchen niet meer leiden tot een forfaitnederlaag.


Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de verhitte discussies en verschillende procedureslagen rond een aantal afgelaste wedstrijden van vorig seizoen. De Pro League heeft het reglement nu aangepast. De dreiging van een forfaitnederlaag na een afgelasting is verdwenen.

"Als clubs tekortschieten in het klaarmaken van hun veld, kunnen ze nog wel een boete krijgen", zo zegt Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League. "De Kalendermanager moet zo snel mogelijk voor een nieuwe datum zorgen. In theorie de dag na de afgelasting, maar in praktijk kan dat niet altijd."

Anderlecht heeft net als Club Brugge zijn veldverwarming al opgezet. "Klopt, de veldverwarming staat al preventief aan", zo laat paars-wit weten.

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.