BAS oordeelt in het voordeel van Anderlecht

MAANDAG, 12 JULI 2021, 10:58 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft zijn gelijk gekregen voor het BAS in een zaak tegen makelaar Christophe Henrotay. Voorlopig moet paars-wit geen betalingen meer overmaken aan de makelaar. Het gaat om omstreden, en volgens het huidige Anderlechtmanagement, buitensporige commissies op gerealiseerde transfers.

Na de overname van de club door Marc Coucke stopte hij de betalingen aan Henrotay voor geleverde diensten bij de transfers van Tielemans en Dendoncker. In het laatste geval, betrof het een bedrag van 10% op de netto transfersom maar die werd afgekocht door de club voor twee miljoen. Uiteindelijk zou paars-wit toch nog anderhalf miljoen aan Henrotay moeten betalen (wegens het realiseren van een voldoende hoge transfersom van ongeveer 15 miljoen).

In het tweede geval diende paars-wit Tanguillo BV 6,2 miljoen euro te betalen, maar het was een ander bedrijf, namelijk dat van Henrotay, dat factureerde. Coucke blokkeerde meteen de betaling ervan nadat een eerste schijf van 750.000 euro al was betaald. 

Christophe Henrotay wordt verdacht van witwaspraktijken. Tot de rechter een uitspraak heeft gedaan in deze zaak, dient Anderlecht geen betalingen meer te doen aan de makelaar, aldus het BAS. Momenteel geeft dat dus een tijdelijke schuldverlichting van ongeveer 6 à 7 miljoen. Finaal is de zaak echter nog niet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.