Jovanovic: "Vidarsson deed gewoon zijn job"

MAANDAG, 7 NOVEMBER 2011, 14:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Amper 35 minuten duurde de wedstrijd voor Milan Jovanovic. Toen moest hij naar de kant met een lichte rode kaart. "Ik verdiende geen rood. Een gele kaart was voldoende geweest", vertelde de Serviër na de match opvallend rustig.


Na een overtreding van Vidarsson op Jovanovic heft deze laatste kort zijn been op naar de IJslander. Voor de scheidsrechter volstond dicht echter om Jovanovic uit te sluiten. "Ik had niet de bedoeling om hem kwaad te doen. Het was gewoon een kleine reactie op de agressiviteit van zijn actie", zo legde Jova uit. "Ik heb de herhaling niet gezien, maar dat hoeft niet, ik weet dat ik niets verkeerds heb gedaan."

Terwijl verschillende van zijn ploegmaats furieus waren op Vidarsson, bleef Jovanovic opvallend kalm. "Ik ben niet kwaad op hem. ben een speler die altijd uitgaat van fair play, maar ik kan hem begrijpen. Hij deed gewoon zijn job. De scheidsrechter ook, maar hij maakte een fout. Het is niet de eerste en niet de laatste fout, daarom ben ik niet kwaad. Ik was eerder verrast."

Deze rode kaart was voor Jovanovic de eerste in zijn carrière. "Misschien had ik er bij Standard ooit wel eens een verdiend", zo geeft hij wel toe. "Maar deze was onterecht en als de mensen van de voetbalbond correct zijn, dan oordelen ze dat deze rode kaart voldoende is en geven ze me geen schorsing."

Vidarsson: "Ik voetbal niet om vrienden te maken"

Ook Arnar Vidarsson gaf na de partij kort zijn visie op de bewuste situatie. "Ik voelde iets bij die actie, misschien ging ik makkelijk neer, maar dat is het spel", zo vindt hij.

"Ik weet niet of Jovanovic me wilde raken. Maar wij zijn Anderlecht niet, wij moeten met onze middelen wedstrijden zien te winnen. Ik heb respect voor iedereen, maar ik voetbal niet om bij mijn tegenstander vrienden te maken."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.