Selectie: Cercle Brugge - Anderlecht

ZATERDAG, 5 NOVEMBER 2011, 09:51 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht trekt zondag naar Cercle Brugge dat op een gedeelde tweede plaats staat in de Jupiler Pro League. Coach Ariël Jacobs heeft een 20-koppige kern bekend gemaakt voor de trip naar West-Vlaanderen.


Dieumerci Mbokani (hamstrings) is nog steeds niet voldoende fit, maar de blessure evolueert wel gunstig. Ook Ondrej Mazuch is stilaan aan de beterhand. De Tsjech traint momenteel nog individueel, maar zou binnen twee of drie weken de groepstraining mogen hervatten. Reynaldo (spierscheurtje) en Samuel (verrekking) zijn out.
Jacobs heeft veel respect voor Bob Peeters, zijn collega bij Cercle. Peeters kon zelfs op een gegeven moment beloftentrainer worden bij Anderlecht, maar dat ging uiteindelijk niet door. "Maar ik stond 200 procent achter zijn aanstelling", aldus Jacobs. "Ik ken Bob al heel lang, vanuit een vorig leven nog. Als trainer van de nationale beloften had ik al snel door dat het een jongen was die op het veld verder dacht dan zijn eigen taken. Daarnaast is zijn mondigheid alom bekend. Veel goede spelers kunnen wat ze willen niet overdragen naar een groep. Bob heeft daar nooit problemen mee gehad. Hij is iemand die het als trainer zeker kan maken."

Cercle Brugge staat intussen op een knappe gedeelde tweede plaats. "We zijn er ons van bewust dat Cercle heel gemotiveerd aan de aftrap zal komen", aldus Jacobs. "Cercle beschikt over een goed elftal, ze zijn de positieve spiraal van eind vorig seizoen gewoon verder aan het zetten."

Toch wordt er van Anderlecht gewoon opnieuw een zege verwacht. "Anderlecht moet er altijd staan", aldus Jacobs. "We kunnen het ons niet permitteren onze wedstrijden uit te kiezen. Winnen is normaal, een gelijkspel is een staatsgreep en een nederlaag het einde van de wereld ..."

Selectie: Badibanga, Cordier, Deschacht, De Sutter, Fernando, Gillet, Iakovenko, Jovanovic, Juhasz, Kanu, Kljestan, Kouyate, Marecek, Odoi, Praet, Proto, Safari, Schollen, Suarez, Wasilewski



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.