Lierse geen partij voor Anderlecht

ZONDAG, 30 OKTOBER 2011, 22:58 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft zondag revanche genomen voor de bekerblamage tegen Rupel Boom eerder deze week. Een matig Lierse betaalde de rekening en verloor kansloos met 4-0. Paars-wit verstevigt zo zijn leidersplaats met een 21 op 21.

Lukas Marecek kwam in de ploeg en moest Kljestan bijstaan op het middenveld. Anderlecht begon nochtans niet goed aan de wedstrijd, maar toen Jovanovic na tien minuten de 1-0 scoorde kwam de motor op gang. Na een knal van Canesin trapte diezelfde Jovanovic de rebound op de lat. Man-in-vorm Guillaume Gillet maakte de 2-0 na een slimme doorsteekpass van Kljestan. Jovanovic kende wat pech bij de afwerking want even later trof hij opnieuw het doelkader. Kljestan, die een sterke partij speelde, zette nog voor de rust de 3-0 op het bord. Lierse kon Proto nooit echt bedreigen.

Na de rust was het vet van de soep bij Anderlecht. Het spel werd wat slordiger en grote kansen bleven uit. Lierse-invaller Kovacs kon twee keer dreigen, maar verder kwamen de bezoekers niet. Toch viel er nog een vierde doelpunt uit de lucht voor Anderlecht. Frans kreeg rood na een vermeende elleboogstoot op Suarez in de zestienmeter. Gillet zette de penalty om. De Luikenaar scoorde zijn zevende doelpunt en is daarmee topschutter bij Anderlecht.

Uitslag: 4-0
Doelpunten: 11' Jovanovic (1-0), 26' Gillet (2-0), 36' Kljestan (3-0), 76' Gillet (4-0 pen)

Geel: 17' Wils, 40' Abdulrahman, 66' Gaxa
Rood: 75' Frans

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari, Gillet, Marecek, Kljestan, Jovanovic (79' Kabasele), Canesin (61' Praet), Suarez (79' De Sutter)
Lierse: Kawashima, Gilberto, Grncarov (46' Kovacs), Saidi, Gaxa (68' Davids), Frans, Wils, Maric, Claasen, Dequevy (37' Yasser), Huysegems

Scheidsrechter: Christof Virant
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion