Anderlecht vernedert Standard: 5-0

MAANDAG, 17 OKTOBER 2011, 00:00 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft vanavond Standard vernederd met 5-0. Jovanovic, Gillet, Mbokani, Suarez en Wasilewski zorgden voor de goals op deze gala-avond. Paars-wit blijft daardoor ook aan de leiding in de Jupiler League.


Standard nam de beste start en probeerde kansen bij elkaar te voetballen, maar Proto moest nooit echt tussen komen. De thuisploeg kwam langzaam op gang maar scoorde meteen uit de eerste kans. Suarez bewoog zich knap langs de bezoekende verdediging en schilderde de 1-0 op het hoofd van Jovanovic.

Standard had geen reactie in huis en mocht van geluk spreken dat het scheidsrechterlijke trio de 2-0 van Mbokani niet telden. De Conglees lobde de bal over Bolat. Ciman keerde het leer duidelijk achter de doellijn, maar de lijnrechter gaf geen krimp.

Standard probeerde in het begin van de tweede helft de bakens even te verzetten, maar werd al snel overklast door paars-wit. Gillet kopte de 2-0 binnen en even haalde ook Mbokani zijn gram. Hij werd mooi vrij gespeeld door Jovanovic en lepelde de bal in doel: 3-0. Ook Suarez scoorde nog en kort voor tijd legde Wasilewski de 5-0 eindscore vast vanop de stip.

Resultaat: 5-0
Doelpunten: 14' Jovanovic 1-0, 69' Gillet 2-0, 73' Mbokani 3-0, 79' Suarez 4-0, 83' Wasilewski 5-0 (pen)

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Juhasz, Kouyate, Safari, Gillet, Biglia (85' Vargas), Kljestan, Jovanovic (75' Canesin), Suarez, Mbokani (84' De Sutter)
Standard: Bolat, Opare, Ciman, Felipe, Pocognoli, Berrier (46' Buyens), Vainqueur, Seijas, Van Damme, Tchite (69' Cyriac), Leye (81' Mujangi Bia)

Geel: 6' Pocognoli, 19' Felipe, 58' Vainqueur, 63' Mbokani, 64' Juhasz, 64' Bolat, 84' Wasilewski Rood: /

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stockanderlecht-online forum