Geen rust voor vermoeide Nmecha

ZATERDAG, 30 JANUARI 2021, 08:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Tijdens zijn persconferentie gisteren vertelde Vincent Kompany dat Lukas Nmecha wat vermoeid is. Maar hem rust gunnen is volgens de coach niet mogelijk. "Ik zou zeker niet zeggen dat Lukas uit vorm is. Ook spelers met veel kwaliteit kunnen een periode meemaken waarin ze iets minder subliem zijn."

"Vermoeid is veel gezegd, want twee weken geleden was het nog goed", aldus Kompany. "De voorbije twee matchen was het precies wat meer 'labeur'. Maar hij staat er wel op de cruciale momenten. In de 93e minuut op Moeskroen een strafschop omzetten, met die staat van het veld en de penaltystip: je moet het toch doen."

"Ook spelers met veel kwaliteit kunnen een periode meemaken waarin ze iets minder subliem zijn. Uit vorm noem ik het zeker niet. Beveren en Moeskroen speelden beide met een erg laag blok. Als spits kan je dan enkel uitblinken als je de ballen binnen trapt. Hij zal niet de eerste spits zijn die tegen een laag blok minder succesvol is en minder opvalt wanneer hij niet scoort."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.