"Profiel Bundu paste niet meer bij voetbal van Kompany"

VRIJDAG, 29 JANUARI 2021, 22:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Mogen we Mustapha Bundu als een miscast beschouwen? Het is misschien wat overdreven, maar in een gesprek met Het Laatste Nieuws gaf sportmanager Peter Verbeke toe dat zijn profiel niet (meer) aansluit bij wat Vincent Kompany nodig heeft.

"Als ik vandaag een winger zou moeten halen, kom ik misschien uit bij een ander profiel dan dat van Bundu", aldus Verbeke. "Dat heeft helemaal niets te maken met zijn kwaliteiten, maar met zijn profiel dat misschien niet helemaal past bij het voetbal dat Kompany wil spelen."

Verbeke haalt aan dat Anderlecht in een 4-4-2 druk zet waarbij de wingers erg intens druk zetten op de flankverdedigers van de tegenstander. "Vincent verwacht van Mukairu en Amuzu dat zij de fullbacks ópeten. Bundu is een ander type. Hij is meer iemand die dankzij zijn fysieke mogelijkheden sterk is in de omschakeling", aldus Verbeke.

Was het dan een fout om Bundu in de zomer te halen? "Vincent was deze zomer nog niet de Vincent die hij vandaag is. Hij ziet nu veel beter wie past in zijn voetbal en wie niet."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.