"Zonder financiële injectie zijn huurlingen niet houdbaar"

VRIJDAG, 29 JANUARI 2021, 22:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht versterkte deze winter zijn huurlingen leger met drie nieuwe jongens. Een noodzaak, want de portefeuille is leeg. In Het Laatste Nieuws benadrukte Peter Verbeke deze week de noodzaak van een structurele financiële oplossing. "Als die er niet komt, wordt het weer van nul herbeginnen."

"Deze winter ben ik de markt opgegaan met nul euro", vertelt Verbeke. Dus kon hij niet veel anders dan spelers huren. Maar net als bij de huurlingen van afgelopen zomer ziet hij mogelijkheden. "Bij Ashimeru, Mukairu en Diaby hebben we interessante aankoopopties bedongen. Miazga wil ook graag blijven. En als we Europees voetbal halen, kunnen we misschien Nmecha en Larsen nog een seizoen houden."

Maar om die opties te lichten of Nmecha en Larsen langer te huren, is wel geld nodig. "Zónder een structurele financiële oplossing moet ik er niet eens aan dénken om de opties te lichten of om met Nmecha en Larsen aan tafel te gaan. Meer nog: mogelijk moeten we dan Albert Sambi Lokonga of andere talenten verkopen. En wordt het wéér van nul herbeginnen."

Met Hahn, Ashimeru, Diaby en Larsen acht Verbeke Anderlecht wel voldoende gewapend. "Met hen hebben we een kern in de eerste vier te eindigen. Hadden we deze kern op 1 september, dan durf ik stellen dat we vandaag boven Genk hadden gestaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.