Kompany: "Sardella speelt meeste ballen vooruit"

VRIJDAG, 29 JANUARI 2021, 20:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Killian Sardella houdt sinds Nieuwjaar Amir Murillo uit de ploeg en dat wekt bij heel wat supporters vraagtekens op. Op zijn persconferentie legde coach Vincent Kompany uit waarom hij voor Sardella kiest. "Killian speelt 40 à 50 procent meer passes vooruit in vergelijking met de anderen."

"Het is voor ons cruciaal om van achteruit de lijnen te breken", vertelt Kompany. "In een slechte versie van ons systeem spelen we alleen maar lateraal. In de beste versie van het systeem slagen we erin om onze offensieve spelers aan te spelen en hen in een één-tegen-éénsituatie te brengen. De speler die er het meest in slaagt om de lijnen te breken, is Killian op dit moment. Hij speelt 40 à 50 procent meer passes vooruit in vergelijking met de anderen."

"Ik houd van het profiel van Amir, maar Killian heeft momenteel de bovenhand", gaat Kompany verder. "Is het probleem vandaag dat we te veel kansen weggeven? Nee, omdat onze backs erg agressief zijn. Ik ben zeker dat Amir en Mykha dat net zo goed zouden doen. Maar ik kan niet de speler die de meeste ballen vooruit speelt, uit de ploeg zetten."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.