Quo Vadis, Anderlecht: Deel 3

DONDERDAG, 7 JANUARI 2021, 17:34 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES We hebben van deze korte winterbreak gebruik gemaakt om even te polsen bij enkele medewerkers van Anderlecht-Online over de eerste seizoenshelft en over de rest van het seizoen van Paarswit. We schotelden hen dezelfde vragen voor. We zetten deze reeks verder de antwoorden van Emjomi.

Staat Anderlecht in de stand op de plaats die je verwacht had?
Ik had ze dus niet in de top vier verwacht. We hebben we wat geluk dat Beerschot zijn inhaalduel tegen STVV verloor. Anders stonden we virtueel naast Play-Off 1.

Staat Anderlecht terecht op die plaats?
Nee, ze zijn veel te wisselvallig om echt een top vier plaats te verdienen. De wil om te winnen is nog te weinig aanwezig.

Wie is de beste zomertransfer?
Momenteel is Nmecha het logische antwoord. Maar ook de transfer van Timon Wellenreuther mag niet vergeten worden. Tot hiertoe is hij toch wel een waardige vervanger van Hendrik Van Crombrugge

Welke transfer viel tegen?
Bundu, spijtig genoeg weer een speler die zijn transferprijs niet toont op het veld. Ik twijfel er ook aan of die nog gaat ontploffen. Hij toont gewoon té weinig.

Wie waren onze drie beste spelers?
Albert Sambi Lokonga begint steeds meer en meer zijn draai te vinden op het middenveld. Lukas Nmecha toont elke wedstrijd weer dat hij waardevol is voor de ploeg. Op basis van de start van het seizoen mag Adrien Trebel niet ontbreken. Niet iedereen is fan maar hij heeft in het begin van het seizoen toch al getoond dat hij iets kan bijbrengen op het middenveld.

Wie waren de drie grootste tegenvallers?
Michel Vlap, al vind ik ook dat hij misschien meer zou kunnen tonen indien hij wat vaker zou kunnen spelen. Bundu, zonder twijfel. Een derde kiezen is moeilijk, is zou dan zeggen Tau, al is dat niet helemaal correct. Als hij speelt, werkt hij wel voor het team maar hij mist gewoon teveel kansen.

Kies een speler die Anderlecht zeker moet proberen te verkopen tijdens de wintermercato.
Eentje maar ? Dat is een moeilijke. Laat ons eerst maar beginnen met de grootverdieners die in de B-kern zitten te verkopen. Het stuit mij immers serieus voor de borst dat iemand als Sanneh al kansen gekregen heeft om te vertrekken maar dat die zelf weigert wegens financiële redenen. Als je midden de twintig bent en nu al geld boven sport verkiest ben je het in mijn ogen niet waard om profvoetballer te zijn. Dus doe maar Sanneh.

Wat is volgens jou het grootste probleem van de huidige kern?
In het begin waren er te veel wijzigingen in de basiself. De laatste wedstrijden kiest Kompany vaak voor dezelfde elf waardoor er meer automatismen in de ploeg kunnen komen. Maar men wil het niet hard genoeg volgens mij. Het lijkt alsof dat het feit dat ze voor RSC Anderlecht spelen al voldoende is. Men moet het harder willen, ik mis de grinta, de inzet, de fierheid om voor RSC Anderlecht te spelen.

Je kan een linie kiezen om de ploeg te versterken. Welke kies je?
Een echte spits, er worden nog teveel kansen gemist voor doel. Iemand die het verschil maakt in de laatste zestien.

Moet Kompany soms 'realistischer' gaan spelen?
De laatste wedstrijden vind ik wel dat hij meer om meer realistischer gaat spelen.

Wie wint de Gouden Schoen, deze maal uitzonderlijk gebaseerd op slechts een speelronde?
Raphaël Holzhauser, zo wint er toch nog een speler in paars-wit ;)

Haalt Anderlecht Europees voetbal dit seizoen?
Ik hoop het van ganser harte, ik heb echt nood aan een Europese verplaatsing. Dus ja, als échte Anderlecht-supporter moet je er blijven in geloven. Maar ik zou er mijn hand toch niet voor in het vuur steken.

Pas op, ik heb het volste vertrouwen en geloof in Kompany. Alleen zal hij iets meer tijd nodig hebben. Als we op dit elan kunnen blijven doorgaan wordt 2021-2022 ons seizoen. Dit seizoen Europees voetbal halen zou al een goede aanzet zijn om volgend seizoen te schitteren.Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum