Ouahbi stelt de meest talentvolle jongeren voor

WOENSDAG, 6 JANUARI 2021, 10:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Wie zijn momenteel de goudhaantjes van de jeugdopleiding van Anderlecht? In La Dernière Heure stelt jeugdcoach Mo Ouahbi vandaag de meest beloftevolle jongeren van paars-wit voor. Maak kennis met Mario Stroeykens en acht anderen.

Mario Stroeykens (29 september 2004)
Hij staat het dichtst bij de A-kern, hij traint zelfs al mee. Als 16-jarige heeft hij al de snelheid en kracht van een volwassene. In de jeugdreeksen speelde hij vaak bij een oudere leeftijdscategorie om meer uitdaging te hebben. Wanneer hij als nummer negen speelt, vindt hij met beide voeten vlot de weg naar doel. Hij speelt echter vaker als nummer tien om zijn snelheid optimaal te benutten.

Enock Agyei (13 januari 2005)
Net als Stroeykens speelt Agyei, afkomstig uit Verviers, dit seizoen al bij de U21. Ook al viert hij pas volgende week zijn 16e verjaardag. Agyei speelt vaak vanop links. Met zijn uitstekende controle schakelt hij vaak al meteen een tegenstander uit. Agyei is explosief en kan net als Doku erg kort draaien. Zijn acties leiden vaak naar het midden van het veld. Agyei is ook een jongen die verantwoordelijkheid durft nemen.

Rayane Bounida (3 maart 2006)
Met beide voeten is hij technisch superieur. Dat toont hij ook in wedstrijden, maar zonder arrogant te worden. Bounida vreest niemand en weet hoe hij een wedstrijd moet lezen. Daardoor compenseert hij zijn kleine gestalte. De jonge Vilvoordenaar moet wel beseffen dat talent alleen niet genoeg is.

Joseph Nonge Boende (15 mei 2005)
Boende kan spelen als nummer zes of nummer acht en toont gelijkenissen met Albert Sambi Lokonga. Hij moet wel minder nonchalant worden, maar begin dit seizoen zette hij hierin al stappen in de goede richting.

Mohamed Yaya Guindo (1 augustus 2003)
Een ontmoeting met Romelu Lukaku heeft Guindo goed gedaan. Hij begreep dat hij meer van zichzelf moest eisen om succesvol te zijn en harder moest werken. Technisch moet het nog beter en ook aan zijn precisie moet hij nog schaven. Ook het kaatsen en positiespel voor doel moeten nog beter. Guindo kijkt wel op geen inspanning.

Simion Michez (9 september 2002)
Michez ontwikkelde zich traag, waardoor hij een gebrek aan zelfvertrouwen had. Hij miste kracht en zijn dribbels bereikten niet het beoogde resultaat. De winger voelt het spel wel goed aan en is technisch onderlegd. Michez heeft de kneepjes van het vak begrepen en heeft nog een grote progressiemarge. Hij is ook spierkracht aan het winnen.

Alonzo Engwanda-Ongena (27 januari 2003)
Engwanda moet zich eerst nog opwerpen als een vaste waarde bij de U21. Als centrale middenvelder heeft hij een goede vista, korte draaibeweging en goede pass. Hij gaat ook goed om met druk.

Julien Duranville(5 mei 2006)
Duranville is een flankaanvaller die doet denken aan Dodi Lukebakio. Hij is sterker dan Francis Amuzu op die leeftijd. Duranville is een erg complete voetballer met veel potentieel. Hij is snel en goed met de bal aan de voet.

Zeno Debast (24 oktober 2003)
Als centrale verdediger mist Debast enkel nog fysieke presence. Hij heeft alle kwaliteiten om een goede centrale verdediger of verdedigende middenvelder te worden. Hij is slim en positioneel sterk. Qua passing kan hij met beide voeten de bal leggen waar hij wil.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.