Delcroix: "Goede teamprestatie"

ZONDAG, 27 DECEMBER 2020, 20:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een vlotte 2-0-zege tegen Beerschot sloot Hannes Delcroix 2020 af in stijl. "We hebben de wedstrijd goed aangepakt", vertelde hij na afloop voor de micro van Radio 1. "We hadden de hele wedstrijd onder controle en gaven weinig weg."

"We begonnen aan de partij met een hoge pressing en hoge intensiteit", aldus Delcroix. "We hadden de hele week goed getraind en waren goed voorbereid. Ook op het einde was er geen paniek om de voorsprong nog uit handen te geven. Tot het laatste fluitsignaal hebben we ons mannetje gestaan. Het was een mooie teamprestatie."

Anderlecht kreeg heel wat kansen, maar toch was het een strafschop die de ban brak. Lukas Nmecha faalde niet. "Lukas is onze eerste strafschopnemer en hij neemt ze altijd goed. Als hij zich achter de bal zet, verwachten we dat hij scoort. Dat we voor de rest nog veel kansen misten? Dat is jammer, maar iedereen mist wel eens. Volgende keer schieten we ze wel binnen."

De laatste partij van 2020 zit erop. Voor Delcroix werd 2020 het jaar van de doorbraak bij Anderlecht. Het ging goed. Eidelijk ben ik beginnen spelen. Hopelijk trek ik volgend jaar de lijn verder."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.