"De zaak lag in de handen van entourage Sambi Lokonga"

ZATERDAG, 26 DECEMBER 2020, 15:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Michaël Verschueren blikt ook terug op de transfer van Samir Nasri en de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga. Deze laatste kreeg een dik contract en het wordt Verschueren verweten dat hij wat meer "nee" had moeten zeggen tegen Lokonga. "Maar alles lag in de handen van zijn entourage".

Verschueren geeft toe dat er ook transfers zijn waar hij achteraf gezien beter voor een jonger profiel had gekozen.

"Zoals Nasri, hij beloofde zowel aan Kompany als aan mij dat hij er alles aan zou doen om opnieuw op topniveau te kunnen spelen. Maar hij speelde al amper de seizoenen daarvoor dus hij kon zijn belofte niet waarmaken, ze was te hoog gegrepen. Acheraf gezien hadden we dus beter voor een jonger profiel gekozen."

Sambi Lokonga

"Ik hoor nu soms dat ik meer "nee" had moeten zeggen tijdens onderhandelingen. Zoals bijvoorbeeld bij de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga. Maar ik had daar geen keuze. Er was toen een discussie over de rechtsgeldigheid van een clausule in zijn eerste contract. Als we die niet konden activeren, moesten we hem gratis laten gaan. Alles lag dus in handen van zijn entourage, zij hadden de macht over ons."

"Dus ja, Sambi is een goedbetaalde speler, maar niet de best betaalde. Er zijn nog op Anderlecht nog dikkere contracten dan dat. Maar zoals ik al zei, het was dat of hem gratis laten vertrekken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.