"Ik ben een gentleman: natrappen is niet nodig"

ZATERDAG, 26 DECEMBER 2020, 09:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Michaël Verschueren werd vorige zomer opzij gezet en verdween uit het bestuur van RSC Anderlecht. Maar dat wil niet zeggen dat hij nu met haatgevoelens loopt tegenover RSC Anderlecht, integendeel: "Anderlecht staat voor klasse en we komen terug".

Onlangs kocht Verschueren de aandelen over van Alexandre Vandamme en breidde zijn pakket uit van vijf naar elf procent. Waar hij geld haalde voor die overname van aandelen blijft een privékwestie. Maar hij benadrukt nog eens dat het niet de bedoeling is om een comeback te maken binnen de club.

"Ik kan jullie nu al zeggen: ik heb geen plannen om opnieuw een dagelijkse functie op te nemen binnen de club. Ik beschouw mezelf vooral als een beschermer van het merk Anderlecht. Als er nu zaken zijn waar ik niet akkoord mee ben kan ik mijn stem gemakkelijker laten gelden. Alle aandeelhouders werken er heel hard aan om van Anderlecht weer een financieel gezonde club te maken."

Ploeg van mijn hart

"Toen mijn verhaal bij Anderlecht op hield kreeg ik aanbiedingen van buitenlandse clubs, maar de band met Anderlecht volledig breken is te moeilijk. Anderlecht is de ploeg van mijn hart. Als deze hele crisis voorbij is wil ook gerust weer iets gaan drinken met de supporters rond het stadion. Anderlecht staat voor klasse en ik ben een gentleman. Het is dus niet nodig om na te trappen. En ik ben er zeker van; het komt weer goed met Anderlecht. Wanneer, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat we met Vincent Kompany een topcoach hebben in wording."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.