Kompany: "Ga ervan uit dat we spelen"

DONDERDAG, 24 DECEMBER 2020, 14:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voorlopig is er nog geen duidelijkheid of de wedstrijd tegen Beerschot kan doorgaan. De bezoekende ploeg kampt met verschillende Covid-19 besmettingen. Vincent Kompany bereidt zich in ieder geval voor alsof de wedstrijd van zondag gewoon gespeeld wordt: "We hebben ook iets recht te zetten".

Door een late tegengoal in de laatste wedstrijd kreeg RSC Anderlecht toch wel een mentale tik. Maar de coach wil daar niet blijven bij stilstaan. "Maandag hebben we nog een analyse gemaakt van de wedstrijd. We hebben getoond wat beter kon maar ook wat goed was. Ik heb mij daar verder niet meer boos over gemaakt, de focus was meteen op Beerschot".

Focus dus op Beerschot, als de wedstrijd al kan gespeeld worden. "Ik ga er nog altijd van uit dat we zondag spelen en dat Beerschot meer dan voldoende spelers ter beschikking heeft. Wie er wel of niet gaat spelen bij hen maakt niet uit. Het is mijn taak als coach dat ik mijn spelers voorbereid op eender welke tegenstander."

Heenmatch

De wedstrijd op 't Kiel was in ieder geval geen succes voor Anderlecht. "Ik weet nog dat ik mij toen echt kwaad heb gemaakt", onthult Kompany, "De wedstrijden nadien hebben ze zich ook herpakt. Er is altijd een reden voor een mindere prestatie maar die mag niet blijven meespelen. Zondag willen we dan ook het beste Anderlecht laten zien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.