Frutos geschorst tegen Beerschot

MAANDAG, 21 DECEMBER 2020, 20:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het parket van de voetbalbond heeft Nicolas Frutos een voorstel van twee speeldagen schorsing (waarvan één voorwaardelijk) en een boete van 1.500 euro voorgesteld als straf voor zijn uitsluiting vrijdag tegen Charleroi. Anderlecht en Frutos aanvaarden deze sanctie. De assistent-coach mist zondag de partij tegen Beerschot.

Na het winnende doelpunt ging Frutos wild tekeer. Hij vond dat er een overtreding aan voorafging. In zijn verslag schreef scheidsrechter Visser dat Frutos “heftig gesticulerend” verhaal ging halen bij de vierde official. 

"Het Bondsparket aanvaardt niet dat de neutrale zone wordt verlaten en dat de integriteit van de wedstrijdleiding in twijfel wordt getrokken”, zo luidt het. “Bovendien heeft Frutos als T3 een voorbeeldfunctie. Het Bondparket stelt bijgevolg een minnelijke schikking voor van twee wedstrijden, waarvan één wedstrijd effectief en één wedstrijd met uitstel.” Daarnaast kreeg Frutos een boete van 1.500 euro. Daarvan is 1.000 euro effectief en 500 euro met uitstel.

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht en Frutos de straf aanvaarden. Hij is dus geschorst tegen Beerschot en moet 1.000 euro boete betalen. Als Frutos voor 22 december 2021 nog eens dezelfde fout maakt, worden de voorwaardelijke straffen ten uitvoer gebracht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.