"Nmecha is op termijn spits voor Europese subtop"

WOENSDAG, 16 DECEMBER 2020, 08:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lukas Nmecha scoorde gisteren zijn achtste en negende goal voor RSC Anderlecht. Vincent Kompany ziet een mooie toekomst tegemoet voor de jonge spits, die zijn tweede scoorde met een panenka. Iets waar Kompany enkel fan van is als de bal binnengaat. 

Nmecha is dus een belangrijke speler en niet alleen door zijn goals: "Hij werkt ook hard, in functie van het collectief. Hij heeft nog progressiemarge is eigenlijk ook al een vrij complete spits. In België hoort hij nu al bij de beste spitsen. Als hij blijft hard werken zal hij ooit deel uitmaken van de Europese subtop of misschien wel de Europese top", aldus Kompany.

Geen discussie deze keer bij het trappen van de penalty, wel een panenka. "Het is de eerste keer dat ik hem dat zie doen, het was dus voor mij ook een verrassing", laat trainer Kompany weten, "Maar het is wel goed dat je bij een strapschop de doelman blijft verrassen. Of ik er fan van ben ? Als de bal binnen gaat wel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.