"Ik wou laten zien: ik ben er weer"

ZATERDAG, 12 DECEMBER 2020, 07:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tumult op het veld voor het nemen van de strafschop. Lukas Nmecha staat als eerste op de lijst maar Michel Vlap ging de bal ook oppeisen. De Nederlander maakt zich zelfs boos omdat Nmecha de bal niet wil afgeven. 

Ad-interim kapitein Albert Sambi Lokonga neemt zijn verantwoordelijkheid en komt tussenbeide. Nmecha trapt en scoort waardoor hij RSC Anderlecht de overwinning bezorgt.

"Natuurlijk wou ik die penalty graag nemen", zegt Vlap achteraf, "Je bent zo enthousiast aan een wedstrijd bezig dat je wil tonen: 'Ik ben er weer'. Voordien trapte en scoorde ik ze ook altijd . Maar Nmecha doet dat ook goed natuurlijk. Hij scoort en we winnen en dat is het voornaamste. Ik ben niet arrogant of zo maar ik wilde deze penalty gewoon heel graag nemen."

Vincent Kompany wou er na de wedstrijd niet veel over kwijt: "De discussie bij de penaltyfase? Er zat vuur en emotie in de entree van Vlap, hij wou zoveel. Ik heb de groep uitgelegd dat wie op de lijst staat, moet trappen. Dat was Nmecha. Maar ik begrijp de passie en de jeugdigheid in dat moment.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.