Nmecha traint met "Black Lives Matter" op de schoenen

VRIJDAG, 11 DECEMBER 2020, 12:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vincent Kompany stak tijdens zijn persconferentie nog een heel betoog af tegen racisme. Ook de spelers laten zich niet onbetuigd. Zo traint Lukas Nmecha sinds het incident tijdens de Champions League-wedstrijd PSG-Basaksehir, met de tekst "Black Lives Matter" op zijn schoenen. 

Nmecha kreeg eerder al te maken met racisme. Tijdens een wedstrijd van de Duitse U21 tegen Wales kreeg hij de nodige rascistische commentaren op sociale media. De Duitse federatie reageerde toen ook afwijzend op het hele gebeuren via een officieel statement.

"Onze aanvaller Lukas Nmecha werd na de partij tegen Wales op de zwaarst mogelijke manier racistisch bejegend op Instagram. Dat maakt ons boos. Onze nationale teams staan voor diversiteit, tolerantie en samenhorigheid en onze federatie draagt dit hoog in het vaandel. We vragen aan degenen die dit niet aanvaarden om ons niet langer te volgen. Wij willen dergelijke fans niet."

De Duitse federatie liet verder nog weten dat het onderzocht welke gerechtelijke stappen kon genomen worden tegen de racistische commentaren. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.