"Laatste die voor gevoel van onoverwinnelijkheid zorgde"

VRIJDAG, 11 DECEMBER 2020, 09:32 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS John van den Brom gaf het zelf al aan, veel bekende gezichten zijn er niet meer op Neerpede. David Steegen is er één van en hij houdt alleen maar goede herinneringen over aan de passage van de Nederlander. 

"John was een ongelooflijke people manager. Ik heb er zo maar één gekend in heel mijn carrière, hij deelde zijn privilèges met iedereen rondom hem", haalt David Steegen herinneringen op aan de ex-coach, "Maar hij kon ook bikkelhard zijn. Hij deinsde er niet voor terug om iemand aan te pakken voor heel de kleedkamer. Dat kwam hard aan maar het werkte wel. Dat is dan die Nederlandse directheid zeker die we hier niet gewoon zijn."

Gunther Van Handenhove is inmiddels ook vertokken op Neerpede maar ook hij heeft enkel goede herinneringen aan van den Brom.

"Hij is misschien wel de laatste trainer die een gevoel van onoverwinnelijkheid creeërde op Anderlecht. De cijfers waar we mee wonnen waren ook immens. Maar hij stond er na elke overwinning op om dat met iedereen te vieren. Een flesje wijn en chips na de wedstrijd, ook al was het al laat. Hij betrok de hele staf bij een drankje om even na te praten."

Ook Max de Jong trok de deur van Neerpede al achter zich dicht. De ex-keepertrainer denkt wel dat de ex-coach met een gevoel van rechtzetting naar het Lotto Park trekt vanavond.

"Met Anderlecht had John de eerste topclub onder zijn hoede. Niet meteen de gemakkelijkste club maar door zijn ervaring daar is hij ook een betere trainer geworden. Ik denk wel dat hij hen vanavond iets zal willen bewijzen: 'Ik ben hier onterecht ontslagen'. Hij heeft volgens mij wel bepaalde revanchegevoelens naar België toe."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.