"Dit zal opgemerkt worden en over gepraat worden"

WOENSDAG, 9 DECEMBER 2020, 13:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Heisa gisterenavond tijdens de Champions League-wedstrijd PSG-Basaksehir. Tijdens de wedstrijd stapten de spelers van Basaksehir van het veld omdat de Roemeense vierde ref ­assistent-coach Pierre Webo meermaals ‘negru’ had genoemd. De spelers van PSG toonden zich solidair. 

Vincent Kompany is het volledig eens met de actie van gisterenavond en ondersteunt die ook. Volgens hem is het goed dat het hele racisme thema langs deze weg in het nieuws komt.

"De actie van gisterenavond gaat ondertussen de wereld rond. Wat heel goed is, zo wordt er ook over gepraat. Maar het gaat wel nog altijd voorbij aan de eigenlijke essentie van racisme. En dat is het gebrek aan kansen. Instituioneel."

"Kijk maar eens rond in jullie eigen bedrijf", gaat Kompany verder, "En kijk maar eens naar de top van dat bedrijf. Het is nu eenmaal zo dat mensen met een andere religie of huidskleur daar minder kansen krijgen. En dat is iets wat eruit moet. Als iedereen even hard werkt moet elk van hen ook dezelfde opportuniteiten krijgen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.