Maximum vier U21 ploegen in 1B

WOENSDAG, 9 DECEMBER 2020, 09:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Covid-19 virus woedt nog steeds in ons land, daardoor is de Jupiler Pro League weer al enkele weken verstoord. De kleine clubs vragen dan ook om nog een seizoen met 18 clubs in 1A te spelen. In 1B zouden er dan weer maximum vier U21 ploegen toegelaten worden.

Voorlopig spelen er in de Jupiler Pro League 18 ploegen. In 2022 zouden er drie ploegen degraderen zodat teruggekeerd kan worden naar 16 ploegen. Maar ondermeer Zulte Waregem, Kortrijk en OHL vragen om dat een seizoen op te schuiven. De coronacrisis is nog lang niet ten einde waardoor sommige clubs het toch wel moeilijk hebben. Door de beslissing een seizoen op te schuiven komt er ook meer stabiliteit voor die clubs.

U21 ploegen in 1B

Op dit moment speelt enkel de U21 ploeg van Club Brugge in 1B. Een beslissing van het laatste moment die op veel onbegrip stuitte bij RSC Anderlecht. Nu ligt er een voorstel op tafel om maximum vier U21 ploegen toe te laten in 1B: Club Brugge, RSC Anderlecht, Genk en Standard. Maar ondermeer Gent ziet daar concurrentieel nadeel in. 

Er is dus nog veel om over te discussiëren en oplossingen zijn er nog niet meteen in zicht. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.