Refereeing Department: "Het was geen strafschop"

MAANDAG, 7 DECEMBER 2020, 22:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Volgens het Refereeing Department nam scheidsrechter Jan Boterberg vrijdag een juiste beslissing door géén strafschop te fluiten voor de handsbal van Damien Marcq tijdens Zulte Waregem - Anderlecht. "De arm maakte het lichaam niet natuurlijk groter", zo klinkt het.

In de slotminuten van de wedstrijd kreeg Marcq de bal tegen de arm. Scheidsrechter Boterberg liet doorspelen, maar de VAR riep hem naar het scherm om de situatie nog eens te bekijken. Boterberg bleef bij zijn beslissing om geen elfmeter toe te kennen.

"Het Referee Department steunt de beslissing van de scheidsrechter", vertelt Frank De Bleeckere in zijn maandagse analyse. "De arm van de verdediger is niet weg van het lichaam en maakt daarom het lichaam niet onnatuurlijk groter. Er is ook geen beweging van de arm naar de bal."

De VAR-interventie had volgens De Bleeckere niet gehoeven. "Want de scheidsrechter had deze fase volledig juist beoordeeld."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.