Anderlecht zuinig voorbij Lokeren

ZONDAG, 14 AUGUSTUS 2011, 21:44 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft zijn eerste uitzege te pakken, maar het speelde een zwakke partij op Daknam. Een klasseflits van Suarez volstond voor de drie punten in een match die bol stond van de foutjes, slechte passes en gemiste kansen.


In de eerste helft gebeurde er amper iets noemenswaardig tot Matias Suarez enkele minuten voor rust de weg naar de goal vond. De Argentijn hield enkele Lokerse verdedigers aan de praat en legde de bal mooi in de verste hoek.

Na de pauze ging Lokeren op zoek naar de gelijkmaker, maar het miste efficiëntie. Onder meer Harbaoui en Persoons wrongen een grote kans de nek om. Ook Anderlecht deed daar vrolijk aan mee: Suarez kwam alleen voor Copa maar was niet zelfzuchtig en besloot terug te leggen tot bij de mee opgerukte Gillet. Zijn pass was echter te zwak en Copa kon nog net bij de bal. Daardoor werd het nog even spannend op het einde, maar Silvio Proto hield zijn ploeg recht. Hij pakte uit met een broodnodige save op een schot van Harbaoui en had zo een belangrijk aandeel in de 0-1 overwinning.

Acht minuten voor tijd maakte Milan Jovanovic zijn debuut voor Anderlecht. Hij verving een onzichtbare Canesin Matos. Door deze nipte zege wipt Anderlecht naar de tweede plaats in het klassement op één puntje van leider Club Brugge.

Uitslag: 0-1
Doelpunten: 42' Suarez (0-1)

Lokeren: Copa, Tiko, Taravel, Maric, Tshimanga, Persoons, Overmeire (78' De Bock), Leko (74' Mokulu), De Pauw (90' Patosi), De Ceulaer, Harbaoui

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Juhasz, Samuel, Safari, Biglia, Gillet (88' Kouyate), Kljestan, Canesin (83' Jovanovic), Suarez, De Sutter (73' Legear)

Geel: 9' Taravel, 35' Juhasz, 90+1' Biglia, 90+3' Legear
Rood: geenanderlecht-online forum