Doku: "Gekozen voor mijn droom"

MAANDAG, 5 OKTOBER 2020, 23:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS In een videoboodschap neemt Jeremy Doku vanavond afscheid van de Anderlecht-supporters. "De laatste dagen is alles heel snel gegaan. Rennes speelt Champions League, de droom van elke jonge speler. Maar ik blijf voor altijd een Sporting Boy."

Lees hieronder de integrale tekst van Doku zijn afscheidsboodschap

Dag supporters,

Een aantal dagen geleden heb ik een aanbieding ontvangen van Rennes, een club uit de Ligue 1 die zeker is van Champions League-voetbal. Een droom van elke jonge speler. De laatste dagen is alles zeer snel gegaan voor mij. Ik heb voor die droom gekozen. 

Ik moet nu afscheid nemen van de club van mijn hart en van de jongens met wie ik alles beleefd heb. Mijn eerste wedstrijd, mijn eerste assist, mijn eerste doelpunt, mijn eerste cap. Zelfs mijn eerste rode kaart. Ik speel al sinds mijn 10e in het paars. Samen met jongens als Anouar, Marco, Killian en Yari doorliepen we alle jeugdreeksen. De generatie 2002. We zijn samen opgegroeid op Neerpede. We hebben allemaal hard gewerkt om de beste te zijn. En ik de snelste, natuurlijk.

Samen in de eerste ploeg spelen, vonden we een droom. Bedankt voor jullie steun. Bedankt dat jullie ons de kans gaven en geloofden in ons, jonge spelers. Da tzal ik nooit vergeten.

Het is met pijn in mijn hart dat ik vertrek, maar ook met veel trots. Ik sta nu tussen spelers als Romelu Lukaku en Youri Tielemans. Dat is niet niks. Ik moet veel mensen bedanken voor de steun de afgelopen jaren. De coaches, mijn leerkrachten, de staff, iedereen die er was en die me heeft geholpen. En ook jullie, de supporters.

Ik blijf voor altijd een Sporting-boy en we zien elkaar nog terug.


Doku's eerste woorden als speler van Rennes

Via de clubwebsite van Stade Rennes sprak Doku vanavond over zijn nieuwe uitdaging. "Ik ben heel blij te tekenen bij een club als Rennes. Ik ben erg ongeduldig en heb zin om op het veld te staan en te spelen. De Ligue 1 is van een hoger niveau dan de Jupiler Pro League. Ik moet bewijzen dat ik het aankan, maar ben er klaar voor."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.