Marc Degryse: "Veel potentieel, maar er moet wel vooruitgang komen"

WOENSDAG, 2 SEPTEMBER 2020, 09:28 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de online talkshow HLN live waren Marc Degryse en journalist Stephan Keygnaert te gast. Ze hadden het onder andere over de moeilijke start van Anderlecht. Volgens Degryse wordt het tijd dat Anderlecht zijn talenten beoordeelt op hun prestaties tijdens de wedstrijden. Hij ziet nog steeds dezelfde problemen als vorig seizoen.

Degryse ziet dat Anderlecht geen constant niveau haalt in een wedstrijd. De ex-speler van Paars-wit vindt ook niet dat een jeugdig elftal een excuus mag zijn om wedstrijden niet te winnen: "Het zijn allemaal individuele talenten, maar je moet ze ook een keer beoordelen in normale wedstrijden. Daar loopt het toch vaak mis."

Degryse vindt ook dat de vele wijzigingen in het team er geen goed aan doen. "Kana bracht er niet veel van terecht, Colassin hebben we niet gezien", aldus Degryse over de wedstrijd in Oostende. Hij vindt wel dat Tau een goede indruk laat, maar samen met Keygnaert denkt hij dat zijn prestaties na oktober bergaf zullen gaan, net zoals vorig jaar bij Club Brugge.

De wisselvalligheid en dezelfde problemen van vorig seizoen zijn er nog steeds. Zo hadden de praatgasten het onder andere ook over het gebrek aan doeltreffendheid. Keygnaert had het onder andere over Doku. Hij stelt vast dat Doku erg vaak zijn man kan passeren, maar hij vraagt zich ook af hoeveel kansen er uit zijn acties zijn gekomen. Keygnaert ziet ook dat de jonge flankspeler bijna altijd zijn acties maakt aan de zijlijn en buiten het strafschopgebied. Degryse en Keygnaert zijn het er wel over eens dat Doku het verst staat van alle talenten.

"Veel potentieel, maar er moet wel een keer vooruitgang komen", zei Degryse. Hij vindt dat Anderlecht al veel punten heeft verloren, zeker tegen Moeskroen. Keygnaert merkte op dat Anderlecht uiteraard ook Kompany mist wanneer het een nipte voorsprong moet verdedigen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.