'Juventus-spits Pjaca dicht bij Anderlecht'

DONDERDAG, 30 JANUARI 2020, 22:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens berichten uit Italië ligt Anderlecht in pole position om Marko Pjaca binnen te halen. De Kroatische spits zit op een zijspoor bij Juventus. Anderlecht zou Pjaca huren. Morgen legt hij zijn medische testen af.

In de zomer van 2016 betaalde Juventus 23 miljoen euro aan Dinamo Zagreb voor de toen 21-jarige spits. In zijn eerste jaar verzamelde hij in de Serie A drie basisplaatsen en elf invalbeurten. Scoren lukte niet. Het seizoen erop liep moeizamer en een vertrek in de winter diende zich aan. Anderlecht toonde ook toen interesse, maar Pjaca koos voor Schalke 04. In zeven Bundesliga-wedstrijden scoorde hij toen twee keer.

Vorig seizoen leende Juventus Pjaca uit aan Fiorentina. Acht basisplaatsen en elf invalbeurten leverden één doelpunt op. Dit seizoen speelde hij nog geen minuut voor Juventus, hij zat zes keer op de bank. Door zijn tegenvallende prestaties bij zijn clubs raakte Pjaca ook uit beeld bij de nationale ploeg. De laatste interland van de 23-voudige international dateert van november 2018.

Pjaca's naam viel ook bij Cagliari, Parma en Sampdoria, maar Anderlecht lijkt het pleit te winnen, zo klinkt het vanuit Italië. Paars-wit zal Pjaca huren. De ene website meldt dat Anderlecht een optie heeft om hem nadien te kopen, een andere dat de optie gaat over een extra huurseizoen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.