Jacobs: "Doelpunt zorgde voor een boost"

DONDERDAG, 12 MEI 2011, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Ariël Jacobs zag dat Anderlecht een erg zwakke eerste helft speelde. "In de eerste helft was ik zelfs gestopt met opschrijven wat er allemaal verkeerd liep", zo vertelde hij na de wedstrijd.


"We waren wat verrast door de veldbezetting van Gent. Er liep heel veel mis bij ons. We zetten te weinig druk naar voren en lieten ook te veel ruimte tussen de linies", zo verklaarde Jacobs wat er allemaal fout liep in het begin. "Gent had veel veldoverwicht , maar veel kansen kwamen daar niet uit voort."

"Het verschil is dat we nu zelf vlak voor de rust de gelijkmaker scoorden terwijl we tegen Club Brugge en Standard toen net een tweede treffer slikten", aldus Jacobs. "Dat doelpunt net voor de pauze heeft ons een mentale boost gegeven."

"Ik heb niet veel gezegd tijdens de rust. We hebben wat bijgestuurd en het voornaamste is dat de spelers die aanpassingen goed hebben uitgevoerd. We stonden ook beter opgesteld in de tweede helft, er werd beter doorgeschoven"

Alles kan nog"

Door deze zege nadert Anderlecht tot op drie punten van Genk en Standard en behoudt het nog een waterkansje op de titel. "Alles kan nog. Zo zijn de play-offs nu eenmaal. Het is nooit gedaan. Voor deze speeldag telden we zes punten achterstand op Genk, maar nu draait het weer tussen drie ploegen."

"Met nog twee matchen waarin alle titelkandidaten nog tegen elkaar spelen, ligt het echt nog open", zo besluit de Anderlecht-coach.

Bron: Sporza.be en Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.