Jacobs trekt lessen uit deze play-offs

WOENSDAG, 11 MEI 2011, 13:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De mooie uitgangspositie die Anderlecht tijdens de gewone competitie had opgebouwd, heeft het deze play-offs helemaal vergooid. Ariël Jacobs zal hieruit lessen trekken met het oog op volgend seizoen.


"Fysiek is er geen probleem", vertelde Jacobs op een persconferentie gisteren. "Want zowel tegen Brugge als in Genk zijn de spelers tot het uiterste gegaan. Tegen Brugge ontbrak alleen de goal en in Genk alleen het punt."

Op een ander vlak wrong het schoentje echter wel. Anderlecht kende deze play-offs nogal wat schorsingen. "Vooral hier ga ik lessen uit trekken, want één of twee punten in de reguliere competitie maken geen verschil. Ik begrijp ook wel dat ze kaarten behouden, want anders wordt het een schoppartij."

"Maar met vier of negen kaarten aan de play-offs beginnen, is een aberratie. Ik ga het volgend seizoen niet meer tot acht kaarten laten komen. Wie er zes heeft, speelt niet meer in de reguliere competitie", aldus de Anderlecht-coach.

"Pieken naar play-offs is moeilijk"

Guillaume Gillet opperde al dat Anderlecht volgend seizoen misschien pas eind maart aan de competitie moet beginnen. "Maar Guillaume mag niet vergeten dat je een aantal punten moet halen om aan play-off I te kunnen deelnemen", antwoordt Jacobs.

Ook pieken naar de play-offs ligt volgend Jacobs moeilijk. "Pieken kan je in het begin van het seizoen, maar veel minder op het einde of in het midden. Lange reeksen zijn belangrijk, maar die hebben wij dit seizoen ook gehad."

"Verder komt het er voor de play-offs vooral op aan alle geblesseerden en geschorsten te recupereren. Als je dan ook nog je eerste matchen wint, is de trein vertrokken", zo besluit de Anderlecht-coach.

"Nu klagen op play-offs zou misplaatst zijn"

De aanwezige journalisten wilden van Jacobs ook weten of hij het eerlijk vond dat een goede reguliere competitie in een paar weken ongedaan kan gemaakt worden in de play-offs. "Reglement is reglement, wat je daar ook over denkt."

"Het zou van mijn kant zeer misplaatst zijn om nu zaken aan te halen die voortkomen uit frustratie of nijd", zo vindt Jacobs. "Enkel de halvering van de punten zit mij een beetje dwars, maar dat was vorig jaar ook al het geval."

"Het tweede deel van onze competitie was toen ruimschoots overtuigend, maar het was alsof we die niet gespeeld hadden. Maar dat neemt niet weg dat we bij het begin van deze play-offs ons lot evenzeer in handen hadden als de anderen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.