Persmoment: Operatie voor Trebel

WOENSDAG, 30 OKTOBER 2019, 12:10 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES - INTERVIEWS Op de persconferentie voor de wedstrijd van morgen tegen AA Gent, heeft Frank Vercauteren gezegd dat Trebel een operatie moet ondergaan aan de knie. De Fransman, die pas recent terug regelmatig aan de bak komt, zou met het nodige optimisme een maand buiten strijd zijn. Vercauteren kwam ook terug op de wedstrijd tegen Eupen en blikte uiteraard vooruit naar morgen.

De blessures

Trebel mag dus worden toegevoegd aan de (lange) lijst van geblesseerde spelers. Vercauteren hoopt dat de Fransman na de volgende interlandbreak (midden november) weer van de partij zal zijn. Ook Kompany, Sandler en Chadli zijn nog out voor Gent. Bakkali, Dimata, Nasri, Sowah, Najar en Gerkens zijn zoals bekend ook niet beschikbaar.

Over de talloze blessures zei Vercauteren dat iedereen binnen de club zoekt naar oplossingen en naar oorzaken. Er is geen enkele schuldige, het is eerder een proces van allerlei omstandigheden. Zo zijn er spelers die blessuregevoelig zijn of andere spelers die de voorbije jaren weinig hebben gespeeld. Hij haalde het voorbeeld aan van Robben die vaak geblesseerd was en bij al zijn clubs de beste medische begeleiding heeft gehad. Iedereen moet gewoon zijn best doen en zien wat eventueel mogelijk en niet mogelijk is. Er worden oplossingen gezocht onder de beschikbare spelers en Vercauteren wil dit niet zien als een excuus voor Anderlecht, aangezien blessures nu eenmaal bij het voetbal horen.

Hoe lang Kompany nog out zal zijn, is niet echt geweten. Er wordt uiteraard wel haast gezet achter zijn terugkeer, maar zeker niet zodat Kompany zich moet forceren. "Hij kent zijn lichaam het beste, maar hij moet 100% zijn om te spelen", aldus Vercauteren.

Over Eupen

Vercauteren stak daarna van wal door te zeggen dat hij niet geheel ontevreden was na Eupen. Hij was ook niet helemaal tevreden, maar hij vond dat de wedstrijd in bepaalde opzichten beter was dan die tegen STVV, ook al viel dat minder op. Momenten zoals toen Eupen enkele (grote) kansen kreeg, wil Vercauteren absoluut vermijden in de toekomst.

De trainer vindt Kayembe momenteel de beste defensieve middenvelder die kan helpen om meer evenwicht te brengen in het team. Tegen St-Truiden was het evenwicht minder omdat het pakket aan defensieve taken soms niet zo goed werd uitgevoerd. Vercauteren vond dat de vrije mensen tegen Eupen wel werden gevonden, maar dat er offensief te weinig werd gebracht.

Na de match tegen Eupen zei Vercauteren dat hij sommige spelers niet bracht tegen Eupen omdat ze te weinig hadden getoond op training. Hij denkt dat die boodschap is aangekomen. Vercauteren vindt dat Anderlecht altijd met het mes tussen de tanden moet spelen en dat er geen enkel moment van mindere motivatie of concentratie mag plaatsvinden, noch op training, noch tijdens de match.

Over Gent

De trainer vindt de drukke agenda van Gent, noch hun meer offensieve speelstijl een voordeel. Hij kent hij kwaliteiten en weet dat Anderlecht op zijn hoede zal moeten zijn. Over Vadis, die onder Vercauteren als jeugdspeler niet kon doorbreken op Anderlecht, zei Vercauteren dat hij toen nog niet goed genoeg was en dat er toen heel goede spelers waren op zijn positie.

Ten slotte herhaalde Vercauteren dat hij niet naar Anderlecht is gekomen om alles te veranderen, maar om dingen toe te voegen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.