Juhasz: "Ons lanceren voor de play-offs"

DONDERDAG, 24 FEBRUARI 2011, 08:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Roland Juhasz beseft dat Anderlecht voor een quasi onmogelijke opdracht staat, maar toch wil hij vanavond alles geven. "We zijn profs en zolang er mogelijkheden zijn, moeten we daar voluit voor gaan", zo blikt hij vooruit.


"Het zal wel moeilijk worden", zo beseft de Hongaar in Het Laatste Nieuws. "Maar we zijn niet naar hier gekomen om onze handjes op te steken en eens te wuiven naar iedereen. We hebben negentig minuten en in voetbal gebeuren soms rare dingen."

Volgens Juhasz is Anderlecht ook niet slechter dan Ajax. "Als je onze kansen en die van Ajax in het eerste uur naast mekaar legt, dan blijft het zeer vreemd dat het na zestig minuten 0-1 stond. Het Ajax dat we vorig seizoen met 1-3 klopten, was beter dan het Ajax van nu."

Het verschil vorige week zat hem in de afwerking. Hoe komt het dat Anderlecht momenteel zo moeilijk scoort? "We missen Legear. Tegen gesloten defensies kan hij van goudwaarde zijn, omdat hij snel is en buitenom kan gaan. Boussoufa en Suarez komen door het centrum, waar bijzonder weinig ruimte is. Zo maken we het ook niet makkelijk voor Lukaku."

Ajax straks alsnog uitschakelen mag dan wel bijna een utopie zijn, Juhasz hoopt wel op een sterke prestatie en dat de ploeg zich zo opnieuw kan lanceren. "Met nog matchen tegen Genk en Gent thuis en een verplaatsing naar Eupen beginnen de play-offs voor ons eigenlijk nu al. Een goeie match vanavond kan ons op weg zetten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.