Gillet: "We moeten erin geloven"

DONDERDAG, 24 FEBRUARI 2011, 08:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als het van Guillaume Gillet afhangt, begint Anderlecht straks met veel motivatie aan de terugwedstrijd tegen Ajax. "In voetbal weet je nooit. Vorig jaar scoorden we toch ook drie keer in de ArenA?", zo spreekt hij met vertrouwen.


"We moeten Ajax vanavond meteen bij de keel grijpen om op zijn minst de afgang van vorige week weg te voetballen", vertelt Gillet in Het Nieuwsblad. "We hebben misschien maar één procent kans, maar we moeten erin geloven. Die 0-3 van vorige week was geen juiste weergave van de verhouding tussen Anderlecht en Ajax."

Als paars-wit wil stunten, zal Gillet ook zijn goede vorm weer moeten terugvinden. Net als heel het team gaat hij door een dipje. "Vorige week tegen Ajax was het alsof ik mijn eerste Europese match speelde. Ik was erg nerveus en kwam nooit in mijn spel. Op Westerlo ging ik mee ten onder met de ploeg. Misschien waren we vermoeid, maar dat mag geen excuus zijn."

"Ik wil FC Luik financieel helpen"

Terwijl Anderlecht in een mindere periode zit, gaat Gillets jeugdclub FC Luik door een diepe crisis. De roemrijke club torst een grote schuldenberg. De supporters willen met acties geld inzamelen en ook Gillet wil zijn steentje bijdragen.

"Ik wil de club helpen", aldus Gillet. "Ik ben immers altijd een grote supporter gebleven. Ik zal een verkoop van voetbalshirts organiseren op eBay en de opbrengst aan FC Luik schenken."

"Als de shirtverkoop niet lukt, dan schenk ik op het einde van het seizoen een deel van mijn premie aan mijn ex-ploeg. Hoe hoog dat bedrag is, zal vooral afhangen van de stand van mijn bankrekening op dat moment. Misschien moet voorzitter Vanden Stock ons een dubbele premie geven?", besluit hij lachend.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.