Vanden Stock: "Sportieve crisis doet mij pijn"

VRIJDAG, 10 MEI 2019, 11:56 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Roger Vanden Stock geniet dezer dagen van het leven, hij gaat op vakantie, hij gaat opnieuw golfen. Op RSC Anderlecht zien we hem niet meer, maar dat is niet uit rancune, zegt de oud-voorzitter. Hij volgt paars-wit wel en de huidige malaise doet hem pijn aan het hart. 

Vanden Stock staat klaar voor RSC Anderlecht, als ze raad nodig hebben zal hij die met plezier geven, gratis en voor niets. 

"Het doet pijn aan mijn hart als ik zie hoe "mijn" Sporting er nu voor staat, moeten bibberen om alsnog Europees voetbal te halen. Gelukkig is er nog Yari Verschaeren, wat kan ik genieten van die jongen te zien voetballen. Langs de andere kant vind ik dat we teveel op zijn schouders leggen, hij is nog altijd maar zeventien jaar. Als de club mij nodig heeft, dan sta ik voor hen klaar. Ik sta open voor elk voorstel, ik zou geen seconde twijfelen mocht ik hen kunnen helpen. Maar ze moeten het mij dan wel vragen."

Erevoorzitter

Toen Marc Coucke de club overnam zei hij dat Roger Vanden Stock de titel "erevoorzitter" ging krijgen. Tot hiertoe heeft de ex-voorzitter daar niets meer van gehoord. "Ik verwacht het ook niet meer. Ik krijg ook niet voor elke wedstrijd een uitnodiging. Net voor de play-offs heb ik een uitnodiging gekregen voor Anderlecht - KV Kortrijk. Spijtig genoeg had ik al andere verplichtingen. Sindsdien heb ik niets meer gehoord."

Lijken

In zijn laatste interview liet Coucke nog weten dat er nog "elke dag lijken uit de kast vallen" bij RSC Anderlecht. Vanden Stock wil op die harde uitspraken niet reageren. "Ik wil hier geen polemiek starten. Ik zit niet in een juridische strijd met Coucke, dus... Misschien namen wij wel meer financiële risico's en is dat inderdaad niet vol te houden. Coucke is sowieso een goeie zet voor de economische toekomst."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.