"Zulj verloor vertrouwen door nederlagen"

ZATERDAG, 4 MEI 2019, 16:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Peter Zulj arriveerde in januari als beste speler van Oostenrijk en met veel vertrouwen. De laatste weken komt hij nog amper in actie. In Het Laatste Nieuws toont technisch directeur Frank Arnesen begrip en somt enkele redenen op van Zulj's terugval.

"Zulj komt uit een competitie die minder sterk is dan de Belgische. Bovendien komt hij niet van één van de topclubs, maar van Sturm Graz. Bij die club mag je winnen, bij de topclubs moet je winnen", haalt Arnesen een eerste verklaring aan.

"Bovendien lag hij een hele maand stil voor hij naar Anderlecht kwam. Ik vond hem goed beginnen, hoewel hij toen eigenlijk niet in vorm was", aldus Arnesen, die ook een derde verklaring ziet. "Door de opeenvolgende nederlagen is hij zijn vertrouwen kwijt geraakt. Net als de rest van de ploeg."

Arnesen geeft Zulj nog niet op. Twee weken geleden riep hij de Oostenrijker bij zich. "Hij vertelde dat hij het oprecht jammer vindt dat hij niet meer kan brengen. Maar hij is wel iemand die elke interland in de basis staat en telkens goed presteert."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.