Verschueren legt nieuwe werking scouting uit

ZATERDAG, 27 APRIL 2019, 14:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Anderlecht wil de komende jaren de jeugd centraal stellen. Dat herhaalt manager Michael Verschueren vandaag in Het Nieuwsblad. "Maar net als Ajax moeten we dit combineren met ervaren toppers." Hiervoor rekent Verschueren op de nieuwe scoutingsstructuur.

"Op lange termijn gaan we voluit voor de jeugd", aldus Verschueren. Ajax is meer dan ooit een voorbeeld voor hem. "Zij omringen hun talenten met ervaren toppers als Blind, Huntelaar en Tadic. Dat willen wij ook doen en daarom maken we onze scouting zo belangrijk. We zijn dat aan het uitbouwen zodat we ook twee of drie spelers als Tadic kunnen halen."

"Eerst kijken in eigen jeugd"

Arnesen is de man die hiervoor zorgt. De laatste tijd verscheen die niet veel op de voorgrond, wat sommige analisten langs de zijlijn deed afvragen of die wel werkte. Uit Verschuerens uitleg valt af te leiden dat de Deen niet heeft stilgezeten. "Hij heeft al heel wat volk aan boord gehaald: een oud-scout van Manchester United, Scandinavische scouts, ..."

"Frank stuurt de scouting aan", doet Verschueren de nieuwe manier van werken uit de doeken. "Per positie hebben we een profiel opgemaakt. De scouts hebben een lijst opgemaakt met spelers die hieraan voldoen. Wereldwijd meer dan veertig, intussen. Uit die lijst doet Frank concrete voorstellen. Die bespreken we met enkele mensen. Frank, Pär Zetterberg, ikzelf, soms ook Marc Coucke."

Ook jeugdcoördinator Jean Kindermans is er altijd bij. "Hij moet ons vertellen of er in onze jeugdwerking niet een soortgelijk profiel rondloopt. Bij onze schaduwelftallen willen we steeds bij onze eigen kracht beginnen."

"Breed draagvlak"

Verschueren wil de eindbeslissing niet alleen bij Arnesen leggen. "Als iedereen het eens is, proberen we om de speler in kwestie aan te trekken. Vroeger beslisten Herman Van Holsbeeck en de voorzitter. Wij willen een breder draagvlak."

De vraag is wel of Anderlecht nog grote namen kan halen, zoals Ajax doet. Verschueren maakt zich sterk van wel. "Ik heb niet de indruk dat ons imago zwaar beschadigd is door de problemen van dit seizoen. Anderlecht blijft in het buitenland een sterke naam, ook als we geen Europees zouden spelen. Je zou ervan versteld staan welke spelers willen komen wanneer we hen over ons project verteld hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.