Vanhaezebrouck wacht nog altijd op ontslagvergoeding

MAANDAG, 1 APRIL 2019, 20:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck is het wachten beu. Enkele maanden na zijn ontslag wacht hij nog altijd op zijn ontslagvergoeding. In een exclusief interview met Sporza wil hij er geen doekjes meer omwinden en zegt hij waarop het staat: "De zaak is in handen van mijn advocaat."

"Er komen alsmaar dingen naar buiten die niet kloppen, dus had ik geen andere keuze meer dan te reageren", begint Vanhaezebrouck, "Recent verscheen weer een artikel waarin alle details vermeld werden van wat ik zou verdienen en wat de ontslagregeling zou inhouden. Veel van die zaken klopten, dus die info kan alleen maar op bestuursniveau naar buiten gebracht zijn."

"Onderling akkoord"

RSC Anderlecht bracht enkele weken geleden het nieuws naar buiten dat alles betaald is: "Maar dat klopt niet", zegt de ex-coach, "Er is nog altijd een vrij grote som van de groepsverzekering die open staat. Ze wachten op een akkoord, maar dat is er niet. Ze zetten dat ook mijn C4 "onderling akkoord", maar dat klopt gewoon niet. En dat is ook contractueel vastgelegd. Maar zij blijven telkens uitstellen."

Licentiecommissie

Vanhaezebrouck stapte dan maar naar de licentiecommissie: "Daar kreeg ik te horen dat Anderlecht zegt dat er een onderling akkoord was bij de afhandeling. Leugens ! Mijn advocaat heeft al talloze keren geprobeerd om de zaken te regelen. Zonder succes. Ik heb er genoeg van. Als je iemand ontslaat, moet je hem kunnen betalen. De club moet haar job doen en de zaak afhandelen zoals zou moeten gebeuren voor een club met de standing van Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.