Bolasie: "Ik kan diep in de spits spelen"

DONDERDAG, 28 FEBRUARI 2019, 14:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Yannick Bolasie heeft Anderlecht eindelijk eens een wintertransfer gedaan met directe impact. De Congolees lijkt het ook erg naar zijn zin te hebben in België. "De ploegmaats en ik vinden elkaar steeds beter."

Zondag tegen Club Brugge was Bolasie met twee doelpunten van goudwaarde. "Voor elke wedstrijd belt Lukaku me om te praten over de tegenstander. Voor de topper tegen Club spraken we een uur lang via Facetime. Hij vertelde dat Anderlecht thuis al 21 jaar niet meer verloor tegen hen. 'Nu bezorg je me extra druk', zei ik hem."

Voorlopig lijken de doelpunten van Bolasie te moeten komen. Is het een optie om hem diep in de spits te posteren in plaats van Santini? "Ik speel liever op links of rechts, maar ik kan het wel. Bij Crystal Palace deed ik het een tijd. Ik kan wel wat uitrichten tegen een verdediger in een één-tegen-één-situatie. "

Voor de winterstop speelde Bolasie bij Aston Villa, maar dat werd geen onverdeeld succes. Omdat hij onvoldoende fit was, verklaart Bolasie. "Toen ze me zeiden dat je na een kruisbandblessure twee jaar nodig hebt om helemaal terug te zijn, moest ik lachen. Nu besef ik dat het klopt. Ik ben wordt intussen alsmaar fitter en volg geen speciaal programma meer. Ik moet nog scherper worden, maar dat komt met meer wedstrijden te spelen."

Bolasie voelt zich goed bij Anderlecht. "Veel spelers maakten indruk, maar het meest van al Yari Verschaeren. Toen ik hem voor het eerst bezig zag, dacht ik 'Is dat de broer van Eden Hazard?'. Ik schrok toen ik hoorde hoe jong hij en Doku zijn. Ook Bakkali, Dimata en Kayembe vind ik goede spelers, net als Saelemaekers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.