Ook Anderlecht in beeld bij zwartgeldconstructies Veljkovic

WOENSDAG, 27 FEBRUARI 2019, 08:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het gerecht onderzoekt 34 spelerstransacties waarbij makelaar Dejan Veljkovic gebruik gemaakt heeft van illegale constructies. Veel van deze zaken zijn gelinkt aan KV Mechelen, maar ook Anderlecht komt in beeld. Met name de transfer van Ivan Obradovic van KV naar Anderlecht in 2015.

Veljkovic liet bij transfers en contractverlengingen regelmatig commissies betalen aan buitenlandse bedrijven. Daar wringt het schoentje. Naast Anderlecht en KV Mechelen zijn ook Standard en Oostende, toen Marc Coucke en Luc Devroe er aan de slag waren, in het visier van de speurders.

Volgens toenmalig Anderlecht-manager zijn betalingen aan buitenlandse bedrijven eerder regel dan uitzonderingen. "Op de pakweg 200 transfers die ik bij Anderlecht deed, waren er 150 contracten met buitenlandse bedrijven. De enige makelaar die ik ken en die dat niet deed, is Mogi Bayat. Maar het is niet omdat wij aan buitenlandse firma's betaalden, dat wij wisten wat er nadien met dat geld gebeurde."

De speurders stellen zich ook vragen over veel (valse?) facturen. In dat kader valt het op dat bij veel clubs, ook bij Anderlecht, de voorbije jaren de uitgavepost 'diverse goederen en diensten' als een komeet de hoogte in schoot. Bij Anderlecht ging dit tussen 2013-2014 en 2016-2017 van 25,2 naar 39,3 miljoen euro. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.