Appiah: "Voorzetten niet mijn sterkste punt"

DINSDAG, 26 FEBRUARI 2019, 12:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de blessure van Andy Najar verzamelde Dennis Appiah zondag tegen Club Brugge zijn eerste speelminuten sinds de komst van Fred Rutten. In de winter kon hij vertrekken, maar dat deed hij niet. "Ik had enkele aanbiedingen, maar niets interessants."

Volgens Appiah ging het om Europese clubs, maar toch zag hij een transfer niet zitten. "Ik had geen zin om elders derde of vierde keuze te zijn. Dan bleef ik liever. Ik blijf hier hard werken en hoop zo meer speelkansen af te dwingen."

De blessure van Najar opent op dat vlak perspectieven. Appiah kreeg de voorkeur op Alexis Saelemaekers. "De laatste weken waren niet leuk, maar ik bleef hard werken op training. Je moet klaar zijn als de coach een beroep op je doet. Dus ook al wist ik dat ik niet zou spelen, ik bleef voluit gaan op training. Daarvoor werd ik nu beloond."

Bij de Anderlecht-fans ligt Appiah echter niet in de bovenste schuif. Daarvoor is hij offensief te beperkt. Ook zondag was gefluit zijn deel toen hij een doelrijpe kans verkwanselde door een voorzet hoog in de tribune te trappen. "Ik hoorde ze fluiten, maar probeer om daar niet bij stil te staan. De fans weten intussen wel dat voorzetten trappen niet mijn sterkste punt is. Er zullen nog wel slechte voorzetten volgen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.