Rutten zet Nederlandse journalist op zijn plaats

ZATERDAG, 9 FEBRUARI 2019, 08:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gisteren zaten er Nederlandse journalisten op de persconferentie van RSC Anderlecht. En die werden meteen door coach Fred Rutten op zijn hun plaats gezet. Bleek dat ze even voordien stiekem in de bosjes te gesloten training aan het filmen waren. 

"Voor u een vraag stelt wil ik even iets duidelijk maken", zei Rutten tegen de journalist uit Nederland, "U komt hier sneeky in de bosjes filmen wat getuigt van een gebrek aan respect. Dan heb ik veel meer appreciatie voor de Belgische pers, die leven de regels tenminste na. Maar ja, Nederlanders hé."

De journalist verdedigde zich nog door te zeggen dat ze al weken vruchteloos proberen een interview te regelen met Rutten. 

Maar daarmee was er nog geen einde aan de respectloze houding van de journalist die omonwonden vroeg aan Rutten of hij op de hoogte was dat hij waarschijnlijk maar een tussenoplossing was voor RSC Anderlecht. En of hij het zich nog niet beklaagd had.

"Ik wist waar ik aan begon en heb mij dat nog geen minuut beklaagd. Ik wist waar ik aan begon en dat er veel werk was. Anders was ik hier niet gekomen en hadden ze de vorige trainer gehouden. De directie en ik hebben goede afspraken gemaakt over de toekomst en daarover gaan we niet naar de buitenwereld communiceren. De directie en ikzelf weten waar we aan toe zijn en dat is wat belangrijk is", aldus nog Rutten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.