Standard baraki's? Ze toonden zelf van wel

ZONDAG, 3 FEBRUARI 2019, 23:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Standard creëerde een rel toen Thomas Didillon maandag 'baraki' aanhaalde als favoriete Belgische woord. 'Marginalen', betekent het en wordt in Wallonië als scheldwoord gebruik voor Standard-fans. Preud'homme, Carcela, Mpoku en Luyindama toonden vanavond dat het geen wonder is dat deze link gelegd wordt.

Iets voorbij het uur een schoolvoorbeeld van hoe de VAR hoort te werken: laat de situatie doorgaan, ga kijken op het scherm en neem nadien de beslissing. Inderdaad, Carcela scoorde een werkelijk fenomenaal doelpunt. Maar er ging een fout aan vooraf dus keurde scheidsrechter Visser het doelpunt terecht af. De reactie van Standard? Carcela trakteerde Visser op een forse middelvinger en Preud'homme stormde het veld op en ging neus aan neus met Visser. Of het doelpunt nu terecht (zoals in dit geval) of onterecht werd afgekeurd: een welopgevoed mens houdt zijn fatsoen. Een marginaal daarentegen ...

Flash forward naar de slotminuten. Mpoku scoort het winnende doelpunt. Na zijn feestje loopt hij terug naar Didillon met de hand achter het oor. Ook ruide hij het publiek nog op. Didillon reageerde ijzig kalm. In plaats van in discussie, of meer, te gaan, verroerde hij geen vin. Na de partij ging Mpoku nog even terug. Didillon legde rustig zijn arm over diens schouder en fluisterde sereen wat in Mpoku's oor. Hoe zeiden ze dat vroeger tegen ons op school? Wees de slimste en reageer niet wanneer iemand je uitdaagt. 

De trofee voor opper-baraki ging evenwel naar Christian Luyindama. De Congolees werd op Deadline Day uitgeleend aan Galatasaray, maar nam vanavond afscheid van Sclessin. Hij mocht nog even de micro ter hand nemen om het publiek op te jutten. 'Puta Anderlecht. Puta Anderlecht' scandeerde hij door het stadion. Gelukkig liepen er in zijn omgeving ook nog enkele jongens met wat verstand rond. Enkele stewards en medespeler Zinho Vanheusden namen hem snel de megafoon uit de handen.

Standard baraki's? Sommigen deden vanavond goed hun best om ons dit te laten geloven.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.