Verschueren blikt terug op wintermercato

ZATERDAG, 2 FEBRUARI 2019, 08:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het was een helse maand voor Michaël Verschueren. Voor hem was het zijn eerste wintermercato als general manager. En die ging gepaard met hoogtes en laagtes. De general manager blikt even terug.

"Het is een helse periode geweest, er zijn momenten geweest dat ik bijna niet meer sliep. Mijn gezin had ik op voorhand al verwittigd dat ze in januari niet op mij moesten vertrouwen. Fysiek zou ik aanwezig zijn, maar mijn gedachten zouden ergens anders zitten", is Verschueren eerlijk.

Over Yunus Akgun:

"Hij is hier inderdaad aangeboden geweest, hij en nog honderden anderen. Alleen waren we van mening dat hij nog niet klaar was voor Anderlecht. Maar in Turkije dachten ze daar anders over, voor hen was de deal rond. Weet je dat zijn ouders mij zelf gebeld hebben: 'we kunnen naar Juventus maar we komen naar Anderlecht'. Het is soms niet te geloven, er wordt vaak veel cinema gemaakt."

Over Facundo Ferreyra:

"Ik was in Lissabon voor de ECA. Dat was drie dagen voor de transfermarkt ging sluiten. Dinsdagnacht keerde ik terug naar huis mét een akkoord van Benfica voor een huur met aankoopoptie voor Facundo Ferreyra. Ik dacht dat we onze topspits beet hadden. Maar toen kwam Espanyol aankloppen en hebben we het moeten afleggen tegen de Primera Division. Want Anderlecht of niet, tegen de Spaanse eerste klasse kan je niet op. De deal sprong af en de stress nam alleen maar toe, ik sliep bijna niet meer."

Over Yannick Bolasie:

"We hebben uiteindelijk voor een flankaanvaller gekozen om de aanvoer voor Dimata en Santini te optimaliseren. Want zij scoren wel, maar hun aanvoer moet beter worden. De deal kwam er dankzij Romelu Lukaku en het feit dat Frank Arnesen nog goede contacten heeft met Marcel Brands, de sportief directeur bij Everton. De deal was rond op transferdeadlineday om 15u."

En bijna liep het toch nog mis:

"Het was een zenuwslopende namiddag en avond. Yannick miste zijn namiddagvlucht door een file en kwam pas om 21u30 aan op Neerpede. We hadden hem toen wel al medisch getest in Engeland. Maar toen volgde de papierwinkel nog en moesten de clubs de transfer invoeren in het programma van de FIFA. Alleen had Everton daar iets verkeerd gedaan, één minuut voor middernacht stond het lichtje nog steeds op rood hé. Iedereen stond te trillen. Niet normaal. En toen, 43 seconden voor middernacht, eindelijk groen licht. Éen minuut later en we bleven achter met niets."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.