Rutten: "We gaan uit van eigen krachten"

VRIJDAG, 1 FEBRUARI 2019, 14:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Fred Rutten staat zondag voor zijn eerste Clasico. Schrik heeft de Nederlander niet. "Ik maakte dit soort wedstrijden vaak mee. Veel ambiance, twee grote clubs: dat zijn de mooiste matchen die er zijn."

Uit zijn laatste vijf duels puurde Standard dertien punten. De Luikenaars zijn dus goed op dreef. Kan Rutten zich tevreden stellen met een gelijkspel? "Dat kan je pas na de match zeggen, afhankelijk van hoe de wedstrijd verloopt", aldus de coach. "Het wordt een interessant duel, met veel strijd. Dat Standard gisteren Luyindama zag vertrekken, maakt niet uit. We zullen onze speelwijze hiervoor niet aanpassen. Ik wil uitgaan van onze eigen krachten. Uiteraard maak je een analyse van de sterkte en zwaktes van de tegenstander, maar eerst Anderlecht."

De wedstrijden tussen Anderlecht en Standard zorgen altijd voor spanning. Deze week raakte de boel verhit door een uitspraak van Thomas Didillon. "Ik maakte dit soort wedstrijden vaak mee. Dat zijn ook de mooiste wedsdtrijden, als coach en als speler. Veel ambiance, twee grote clubs: dat kan enkel motiverend werken. De discussie over Didillon heb ik niet helemaal meegekregen. Maar het kan gebeuren dat er dingen gezegd worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.